Fraxinews 2022 Cebeo 01 small

Indrukwekkend, dat vat de eerste indruk van het nieuwe CDC ongeveer samen wat ons betreft.

Danny Gotink: “Dank u! Voor ons is dit een zeer strategisch project waarmee we een antwoord bieden op onze sterke groei, maar ook nog veel meer stakeholders aanspreken. We gaan van een manueel naar een semi- geautomatiseerd magazijn, waardoor we veel efficiënter zullen werken en onze doorlooptijd enorm verkorten. Dat is een zeer belangrijke factor, maar los van kwantitatieve groei zullen we er ook bijkomende services voor onze klanten ontwikkelen. Daarnaast willen we aan onze medewerkers een moderne, ergonomische en aangename werkomgeving bieden.”

Piet Van Eenoo: “We mikken ook op een ‘Excellent’-certificering van BREEAM. Dat betekent dat we serieuze inspanningen leveren op het vlak van duurzaamheid van het gebouw en de prestaties ervan. Groene energie kan hier uiteraard niet in ontbreken.”

Hoe zal dit nieuwe CDC eruitzien?

Piet: “De focus van het concept ligt op consolidatie, waarbij we materialen vanuit verschillende zones gelijktijdig samenbrengen. We hebben een zone voor kabels, een VNA-magazijn voor grote dozen en een bakkenmagazijn voor klein materiaal (OSR). Tijdens het picken en verpakken van de kleine materialen in recycleerbare bakken, worden er materialen van de VNA op een pallet via de liftinstallatie van Fraxinus naar boven gebracht. De doos wordt van een pallet op een tray gelegd en gaat, net zoals de kleine bakken, ook richting de consolidatiezone, waar 496 uitsluiskanalen voorzien zijn. Uiteindelijk brengen we meer dan 85% van de bestelde materialen naar één plek, en dat is uniek. Eens de kooi of pallet gevuld is voor een bepaalde klant of winkel, wordt deze via de tweede liftinstallatie, die voorzien is van twee afzonderlijke liften, naar beneden gebracht en bij de juiste poort afgezet.”

Mogen we stellen dat de liften een belangrijke slagader in het volledige concept zijn?

Piet: “Absoluut. We stonden erop om de twee liften bij de in- en outbound onafhankelijk van elkaar te maken. Dat betekent dat een defect aan de ene lift, geen invloed zal hebben op de andere.”

Er zijn inderdaad zoveel mogelijk veiligheden ingebouwd om de continuïteit te garanderen. Een must!

Piet: “We hadden meteen het gevoel dat Fraxinus sterk met ons meedacht en dit is er een mooi voorbeeld van. Ook beslisten we tijdens de engineeringsfase samen om nog een ingrijpende aanpassing te doen met een bijkomende lift in de VNA-zone, in functie van werkcomfort en veiligheid van de mensen. Jullie deinzen er ook niet voor terug om jullie expertise volop te delen, en dat zorgt ervoor dat we eerder een partnership dan een klant-leverancierrelatie hebben.”

Daar streven we naar! Veel succes met de verdere bouw, we kijken alvast uit naar de montage binnenkort.

Cebeo CDC render 1 small

CEBEO IN 'T KORT

Cebeo maakt deel uit van de onafhankelijke familiegroep Sonepar en is Belgisch marktleider in de distributie van elektrotechnisch materiaal voor elektriciens en HVAC-installateurs. Het bedrijf levert vanaf september 2023 vanuit het nieuwe CDC in Blandain uit aan zijn 58 filialen in België en rechtstreeks aan klanten en op werven. Er zullen bij opstart 110.000 magazijnlocaties zijn en er kan uitgebreid worden tot meer dan 1 miljoen locaties.

meer info op www.cebeo.be

OP ZOEK NAAR EEN DUURZAAM PARTNERSHIP?

Wij wisselen graag van gedachten. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende kennismaking.

LET'S MEET!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu!