Balta by Fraxinus

VERPAKKEN VOLGENS DE EISEN VAN DE KLANT

Rik Pappijn, Balta: “Als Europees marktleider moeten we voortdurend inspelen op de actuele noden van de maatschappij. Zo is ook bij ons de enorme shift van massaproductie met grote runs naar evenveel productie met meer klantspecifieke orders merkbaar. Daar willen wij flexibel op inspelen door veel meer en kleinere runs te produceren en klantgericht te verpakken. Deze machine maakt dat mogelijk."

EIGENSCHAPPEN VAN DE VERPAKKINGSMACHINE

De eindklant vraagt dat de tapijten, opgerold in plastic, gestapeld en verpakt worden in kartonnen dozen. De machine moet hierbij meerdere formaten van tapijten kunnen verpakken, waarbij we rekening moeten houden met de moeilijk te manipuleren materie van de tapijten.

  • De operator scant het tapijt en legt het manueel op de transportband van onze installatie. Dankzij deze scanning wordt de machine automatisch ingesteld, gaat het tapijt vervolgens door een metaaldetector en wordt het doorgevoerd naar een bufferzone.
  • Daar worden de tapijten in positie geplaatst en per twee met de robotgrijper opgenomen.
  • Deze grijper is in staat om verschillende formaten op te nemen en de tapijten in de automatisch aangevoerde doos te leggen.
  • Eens de doos vol is, sluit een andere robot ze met een deksel en wordt ze afgevoerd naar de strapper en de afnamezone.
  • De installatie is voorzien op uitbreidingen voor verdere automatisatie in de toekomst, bijvoorbeeld het automatisch afvoeren van de palletten en het opzetten en plooien van de lege dozen.

OVER DE POSITIEVE IMPACT VAN AUTOMATISATIE

Johan Vandesande: "De sociale, economische en ecologische impact speelt bij dergelijke investeringen zeker ook een rol, en daar geven we als beursgenoteerd bedrijf vanzelfsprekend veel aandacht aan. Wij focussen ons hierbij op de GRI-norm 414, een internationale standaard voor het opstellen van een duurzaamheidsverslag. Die norm speelt mee in alle acties die we ondernemen, maar specifiek voor deze installatie kunnen we in de eerste plaats onze productiemedewerkers multidisciplinairder inzetten en een ergonomisch minder belastende job bieden.

Daarnaast werken we met een kartonnen verpakking en is het concept van de dozen erop voorzien dat de vullingsgraad van de trucks gemaximaliseerd wordt. Hierdoor vermindert de CO2-uitstoot per verpakt product.

Een ander voordeel van de installatie is dat ze de supply chain ook sterk vereenvoudigt. De doos wordt bij Balta automatisch klaar gemaakt voor verzending en wordt dan getransporteerd naar het hoofdmagazijn van de klant. Van daaruit vertrekt de doos naar de winkel, waar ze enkel deels ontmanteld moet worden om de tapijten presentatieklaar te maken."

Balta by Fraxinus

GEÏNSPIREERD VOOR
JOUW VERPAKKINGSLIJN?

Op zoek naar een efficiënte verpakkingsflow voor jouw producten? Wij wisselen graag van gedachten. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende kennismaking.

LET'S MEET

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu!