CAISSERIES BELLE VUE 5

DE AANLEIDING VAN DEZE AUTOMATISATIE

René Crommen, Caisseries Belle-Vue: "Onze klanten houden steeds minder stock bij, want stockageruimte wordt almaar schaarser en duurder. Ze nemen dus minder grote hoeveelheden af en hebben minder voorraad, waardoor flexibel moeten kunnen reageren en binnen de 48 uur leveren. Dat vraagt om een machine die enerzijds snel kan produceren en anderzijds op een vlotte manier van formaat kan wisselen."

DE EIGENSCHAPPEN VAN DE INSTALLATIE

De installatie is voorzien van een dubbele machine, waardoor de operator continu verder kan werken. De sturing van deze machine is zeer goed bedacht en maakt het voor de operator mogelijk om op een eenvoudige manier snel van product te veranderen.

Na assemblage legt de robot de pallet in een tweede machine waar desgewenst de hoeken afgezaagd worden en de palletten een label krijgen. Dankzij de gezamenlijke werking van beide machines, winnen we de tijd voor die extra bewerkingen terug.

Vervolgens stapelt de robot de palletten. Dit gebeurt allemaal automatisch en gecontroleerd zodat de operator efficiënt kan werken en een hoog rendement haalt.

VERBETERDE KWALITEIT VAN DE PALLETTEN

Doordat de positie van de planken computergestuurd wordt, staan ze steeds op dezelfde plaats en komen de nagels altijd juist terecht. Daardoor zijn de palletten uniformer en extra stevig.

We ontwikkelden tevens een sensor die we in elk nagelpistool van Certis Benelux inbouwden om te controleren of effectief alle nagels in de pallet worden geschoten.

FRAXINUS & CERTIS BENELUX

In onze business zijn goeie partnerships cruciaal. Een mooi voorbeeld is onze jarenlange samenwerking met Certis Benelux, dat al meer dan 40 jaar vakkennis heeft in omsnoerings-, foliewikkel- en bevestigingstechnieken. Al 12 jaar lang werkt de ploeg van Certis voor de automatische lijnen samen met Fraxinus.

Geert Decommere: “De ingenieurs van Fraxinus ontwerpen onze ideeën, diepen ze verder uit en gaan ze dan projectmatig bouwen. Die wisselwerking is voor ons een vaste waarde geworden."

De sturing van deze machine is zeer goed bedacht en maakt het voor de operator mogelijk om op een eenvoudige manier snel van product te veranderen.

RENE CROMMEN

CAISSERIES BELLE-VUE

Caisserie bijgesneden

GEÏNSPIREERD
VOOR JOUW PRODUCTIEPROCES?

Kan een automatiseringsproject ook jouw productieproces optimaliseren? Wij wisselen graag van gedachten. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende kennismaking.

Let's meet!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu!