Dassy by fraxinus 3

DE AANLEIDING VAN HET TRANSPORTSYSTEEM MET LIFT

De liftinstallatie maakt deel uit van een volledige uitbreiding en vernieuwing van het magazijn, dat er kwam omdat het manuele proces op de huidige oppervlakte stilaan verzadigd raakte.

Het bestaande magazijn werd van 7 000 m² met 5 000 m² uitgebreid en verder geautomatiseerd, een noodzaak om ook de jaarlijkse piek in het najaar op te vangen. Vroeger moesten die periode overbrugd worden met interimkrachten, maar nu kan dit door de installatie worden opgevangen.

UNIEKE TROEVEN VAN DE LIFTINSTALLATIE

  • De installatie is zo ontworpen dat, bij een grote hoeveelheid palletten, de invoer via het outbound circuit uitgebreid kan worden. Die mogelijkheid creëert nagenoeg dubbel zoveel bufferposities.
  • Voor een vlotte manipulatie van de palletten wordt er na scanning van de barcode op de voorzijde eveneens een kopie van het label aangebracht op de achterzijde. Op die manier maakt het niet uit hoe de pallet neergezet wordt en kan de operator de barcode langs beide zijden van de pallet scannen.
  • De lift is voorzien van een topfloor bovenop de liftkooi. Die maakt het gat van de lift dicht wanneer de liftkooi beneden staat, wat de veiligheid tijdens onderhoudswerkzaamheden aanzienlijk verhoogt.

AUTOMATISATIE EN VEILIGHEID HAND IN HAND

Vóór de uitbreiding werden de palletten via gravitaire rollenbanen met heftrucks op de mezzanine aan- en afgevoerd. Dat beantwoordde niet langer aan de hoge veiligheidsvereisten die DASSY in zijn magazijn stelt. Een verdere automatisatie bleek dé oplossing om potentiële risico’s maximaal te vermijden en een continue flow te kunnen waarborgen.

Nico Demulle: “De expertise van Fraxinus op het vlak van veiligheid was een belangrijke toegevoegde waarde voor ons project. Veel zaken waar wij zelf niet aan hadden gedacht, zaten vanzelf vervat en duidelijk uitgelegd in de offerte."

EEN TERUGBLIK OP DE SAMENWERKING MET FRAXINUS

Nico: “Er moet een bepaalde match zijn en doorheen het proces hebben we gevoeld dat het DNA van Fraxinus dicht bij dat van ons ligt: voetjes op de grond, de klant helpen en gewoon doen. De no-nonsensementaliteit die bij jullie heerst is ook bij ons sterk aanwezig.”

Met de huidige automatisatie hebben we voldoende capaciteit om een jaarlijkse groei van 7 à 8% tot 2030 te ondersteunen. Dat zou voldoende moeten zijn om onze ambities te realiseren.

NICO DELMULLE

DASSY

Dassy team fraxinus bijgesneden

GEÏNSPIREERD
VOOR JOUW LOGISTIEKE FLOW?

Ben je ook op zoek naar een efficiënte installatie - al dan niet met lift - om jouw logistieke flow te optimaliseren? Wij wisselen graag van gedachten. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende kennismaking.

LET'S MEET

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu!