Gheys 2

DE FLOW VAN HET MAGAZIJN IN EEN NOTENDOP

In het nieuwe magazijn (12 500 m²) worden palletten gestockeerd in een installatie van 10 000 m² met verrijdbare rekken van Stow. De palletten voor de inbound worden vooraan opgezet en vervolgens op de twee antennes in het magazijn weer afgenomen en in de rekken gezet. De palletten voor de outbound komen vanuit de rekken en worden op de antennes gezet in het magazijn. Daarna worden ze vooraan terug afgenomen.

DE UNIEKE UITDAGINGEN VOOR DEZE INSTALLATIE

  • De installatie moest bestand zijn voor zwaar beladen palletten van verschillende types en uiteenlopende formaten.
  • De palletten moesten feilloos kunnen vervoerd worden: een pallet van 1 500 kg die scheef gaat lopen, kan immers niet zomaar door een operator een duwtje krijgen.

Al deze factoren hebben heel wat mechanische gevolgen die in rekening gebracht moesten worden tijdens de ontwerpfase.

ONZE OPLOSSING VOOR EEN VLOTTE STOCKAGE

  • Om elke pallet – ongeacht formaat, gewicht en type – te kunnen stockeren, werken we met een slavepallet die na centrering van de bovenpallet eronder wordt geschoven en vervolgens op rollenbanen wordt vervoerd.
  • De rolsteek maakten we veel kleiner dan gewoonlijk om de stabiliteit te verbeteren en de levensduur van de pallet te verlengen.
  • Uit efficiëntieoverwegingen voor de heftruckchauffeur en voor een maximale stockagecapaciteit is de installatie na de voorzone volledig dubbeldeks.
  • De palletten zijn tot 130 meter onderweg van de opzetzijde naar de verste antenne in het magazijn. Da’s een hele weg, dus hebben we scanners voorzien op ieder cruciaal punt van de installatie waardoor er geen datatracking nodig is. Dit maakt het een pak eenvoudiger om terug op te starten wanneer er toch iets zou mislopen met een pallet onderweg.

OVER DE SAMENWERKING

Jan Mertens, COO Gheys: “Fraxinus luisterde zeer goed naar onze ervaringen uit vorige projecten en nam dit mee in de offertefase. Dit gaf ons vertrouwen in hun manier van werken voor het verdere verloop van het project. We zitten nu in de fase na de opstart waarbij er af en toe nog een probleem opduikt en waarvoor we een snelle oplossing verwachten. Daar hebben we met Fraxinus voor de juiste partner gekozen: de nazorg is zeer goed. Ook de korte communicatielijnen en de vlotte reactiesnelheid konden we erg appreciëren. Zowel in de ontwerpfase als tijdens de montage stelde het team zich flexibel op en speelde het meteen in op aanpassingen. Je kan veel op voorhand uittekenen, maar bepaalde zaken ontdek je toch maar bij montage. Met die onverwachtheden werd efficiënt omgegaan.”

De grootste winst uit zich in de plaatsbesparing waardoor we meer palletten op een kleinere oppervlakte kunnen stockeren: de rekken zijn hoger en dankzij het verrijdbare rekkensysteem is er enkel een middengang in elk blok nodig.

JAN MERTENS

GHEYS

Gheys 1

ABOUT
GHEYS

Gheys is gespecialiseerd in plastics voor de petrochemie, die door de producenten in bulk of verpakt bij ons worden geleverd. Wij stockeren, verpakken, ontpakken, mengen, zeven en vervoeren het product.

Locaties

Mol, Beringen, Genk

aantal werknemers

550

transportafdeling

ca. 300 vrachtwagens

stockage

120 000 m² magazijnen, 600 silo's

bezetting nieuw magazijn

capaciteit van 9 600 palletten

JOUW MAGAZIJNSYSTEEM
OPTIMALISEREN?

Kan de stockage in jouw warehouse efficiënter? Wij wisselen graag van gedachten. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende kennismaking.

LET'S MEET!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu!