UNILIN BY FRAXINUS 1

DE FLOW VAN DE PANELEN

Van het dekplatenstation worden dekplaten aangevoerd en neemt de manipulator met zuignappen een plaat af en legt die op één van de vier banen, afhankelijk van het formaat.

Vervolgens komt een wagen de plaat ophalen en voert ze naar de stapelaar. De stapel wordt gemaakt en dezelfde wagen brengt deze op de centrale lijn naar de inpakinstallatie. Tijdens het passeren wordt een uitgelijnde bovenplaat opgelegd. Een manuele tussenkomst voor labelling of om karton aan te brengen is mogelijk.

Daarna gaat de stapel naar de blokken- en lattenmagazijnen waar een manipulator bovenblokken of -latten legt in dezelfde lengte als de breedte van de pak panelen. Tijdens het plaatsen van de bovenblokken worden ook onderblokken geplaatst. Hiervoor is een blokken- en een lattenmagazijn met tien posities voorzien, waar tien soorten latten en bovenblokken beschikbaar zijn.

Als laatste gaat de pak naar de strapper. Dit alles gebeurt aan een takttijd van 100 seconden per stapel.

DE VIER PIJLERS VAN DEZE INSTALLATIE

 1. ALLES IN ÉÉN VOOR COMPACTE EN EFFICIËNTE INSTALLATIE
  Om de installatie zo compact mogelijk te houden, kozen we ervoor om alle handelingen in één machine te bundelen. Op die manier behouden we ruimte voor het bufferen van extra pakken. Dat verhoogt de verpakkingsmogelijkheden en is dus interessanter voor Unilin. Bovendien gebeurt het opnemen van de plaat simultaan met de uitrichting, wat ook tijdsefficiënt is. Ten slotte kunnen de blokken- en lattenmagazijnen handmatig aangevuld worden terwijl de installatie draait, waardoor we ook hier geen tijd verliezen.
 2. FLEXIBILITEIT
  Zowel het blokken- als het lattenmagazijn beschikt over tien posities met verschillende formaten latten en blokken. Het verpakken kan met of zonder onderblokken gebeuren. Hierdoor kan het bedrijf flexibel inspelen op de wensen van zijn klant.
 3. SNELHEID
  Door de hoge output van de productielijn is de snelheid van de verpakkingslijn cruciaal. Elke handeling werd zo geëngineerd dat
  binnen de periode van 60 seconden een plaat voorbereid kan worden om als onderplaat te gebruiken en een bovenplaat op de pak kan uitgericht worden. Daarnaast kan de lijn elke 20 seconden een binding doen. Concreet kan de installatie 30 kleine stapels of 15 grote stapels
  per uur afwerken.
 4. INPLANTING IN BESTAAND GEBOUW
  Last but not least vroeg een grote afvoerbuis en de beperkte hoogte op bepaalde plaatsen in het gebouw wat extra puzzel- en denkwerk om alles logisch en efficiënt ingeplant te krijgen.

INTEGRATIE IN DE VOLLEDIGE PRODUCTIEFLOW

De installatie communiceert met Shop Floorsoftware: hiermee wordt de volledige planning geregeld en krijgt de verpakkingsinstallatie door hoe de pak panelen verpakt moet worden. De nuttige info wordt gedisplayd voor de operator.

Ook op vlak van veiligheid werken we installatieoverschrijdend: de veiligheidszone van de verpakkingsinstallatie werd geïntegreerd in een bestaande veiligheidszone. De bekabeling hiervan gebeurde ook door ons.

Onderhoudsvriendelijkheid en reliability zijn heel belangrijk in deze installatie: ze draait continu, aan een snel tempo en met zware materialen.

CHRIST FEIJTRAIJ

UNILIN PANELS

Unilin 1

GEÏNSPIREERD VOOR
JOUW VERPAKKINGSLIJN?

Op zoek naar een efficiënte verpakkingsflow voor jouw producten? Wij wisselen graag van gedachten. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende kennismaking.

LET'S MEET!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu!