LSC HOLVOET 1jpg

DE PRODUCTIEFLOW IN EEN NOTENDOP

LSC maakt gebruik van twee decoilmachines om staalcoils af te rollen en te verknippen. Eens verknipt, komen de staalplaten op een uitvoerrollenbaan terecht waarna de nieuwe robot er houten kubusjes bovenop plaatst. Dankzij die scheidingsblokjes kunnen de platen nadien met voldoende tussenruimte gestapeld worden zodat ze makkelijk door vorkheftrucks en een rolbrug met platenklem opgenomen kunnen worden.

DE WERKING VAN DE BLOKJESAUTOMAAT

  • De blokjes worden via een grote kiepbak aangevoerd en passeren daarna eerst door een kuissysteem dat overtollige splinters elimineert.
  • Daarna komen ze in de trilunit die ervoor zorgt dat de blokjes juist georiënteerd en in één lijn via een transportsysteem richting de oplegrobot gaan.
  • Afhankelijk van de plaatbreedte grijpt de robot telkens 2 of 3 blokjes tegelijk en plaatst ze in een patroon op de staalplaten met behulp van linetracking: het systeem meet automatisch de aangevoerde stapel en weet zo exact waar en wanneer de blokjes neergezet moeten worden.

DE IMPACT VAN DE BLOKJESAUTOMAAT

Edwin Cramer, plant manager bij LSC: “Allereerst sparen we er een zeer arbeidsintensieve activiteit mee uit. Voorheen stonden drie operatoren aan de lijn om de platen te voorzien van blokjes vanuit de voorraadkratten en de platen op het einde af te nemen. Dat bleek door het hoge productietempo gaandeweg geen haalbare methode meer: in 2020 plaatsten we maar liefst 850 000 blokjes manueel. Dankzij de blokjesautomaat kunnen we veel efficiënter te werk gaan en zijn er nog slechts twee werkkrachten nodig om het ganse proces te coördineren. Onze decoilmachine kan nu ook non-stop blijven draaien.”

EEN TERUGBLIK OP DE SAMENWERKING MET FRAXINUS

“We wisten meteen dat we bij Fraxinus in goede handen waren voor de best mogelijke technische oplossing. Het eerste voorstel hield niet alleen rekening met onze vereisten vandaag maar meteen ook met de toekomst: op termijn switchen van blokjes naar balken kan bijvoorbeeld perfect. Het engineering team bouwde een testopstelling die we ter plaatse konden beoordelen, alvorens de automaat in ons magazijn werd geïnstalleerd. Tijdens de inloopperiode waren er nog een aantal kleine aanpassingen nodig voor een vlottere passage.

Ook met de programmeurs verliep de samenwerking heel vlot. We kunnen steeds een beroep doen op de hulp van Tim, die vanop afstand kan inloggen in het systeem om nieuwe parameters in te stellen indien nodig. Zo zijn we steeds gerust dat technische problemen snel opgevangen kunnen worden. Fraxinus is zeker een aanrader als je logistieke automatisering overweegt!”

Jaarlijks plaatsen we zo’n 850 000 scheidingsblokjes tussen onze platen: dat gebeurt nu machinaal in plaats van manueel.

Edwin Cramer

LSC Holvoet

LSC Holvoet grijper by Fraxinus

GEÏNSPIREERD
VOOR JOUW PRODUCTIEFLOW?

Ben je ook op zoek naar een stapelingssysteem om jouw productieflow te optimaliseren? Wij wisselen graag van gedachten. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende kennismaking.

CONTACTEER FRAXINUS

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu!