Fraxinews 2019 10 30 4b

OVER DE INSTALLATIE

Het doel van onze installatie is de smetteloze verpakking van de reels. Onze installatie ontvangt een volledige moederrol die in smallere rollen (de zogenaamde ‘reels’) is gesneden en neemt vanaf dan over.

In een vlot proces met drie robots worden de reels platgelegd, verpakt en vervolgens nog eens mét pallet gewikkeld. Deze laatste handeling is nodig om de hygiëne te kunnen garanderen want het product mag in geen geval rechtstreeks met de houten pallet in aanraking komen.

VERPAKKING OP MAAT VAN DE KLANT

Deze fase van het proces is zo klanteigen dat er met heel wat aspecten rekening moet gehouden worden. Denk maar aan labelling, productieplanning...

Marc Cottens, TWE: "Klanten hebben op vlak van verpakking allemaal hun specifieke vereisten: de ene wil een pallet met een karton onderaan en een karton bovenaan, de andere klant vereist een karton tussen elke reel, een derde wil geen kartons... De diameter van de reels kan ook verschillen volgens bestelling, wat ook zijn implicaties heet op het afstapelen van de reels."

AANDACHT VOOR HET HYGIËNISCHE KARAKTER VAN HET PRODUCT

Dankzij de robotisatie verloopt het scheidings- en verpakkingsproces volledig handmatig.

Marc: "Op de oude lijn lagen alle reels in een bak en van daaruit werden ze door een medewerker met de hand van elkaar gescheiden. Nu komt er geen menselijk contact meer aan te pas en alles wat met zo’n product in aanraking komt, is in inox en niet-geverfd materiaal. Op die manier kunnen we garanderen dat er geen vreemde materialen in het vlies terechtkomen."

BIJKOMENDE OPTIMALISATIE TIJDENS VOORBEREIDING

Tijdens de voorbereiding stelden WE vast dat de capaciteit van het verpakkingsgedeelte overgedimensioneerd zou zijn qua snelheid, en dat de tweede lijn – de spoellijn – hier perfect op zou kunnen geconnecteerd worden. Dit werd gesignaleerd, maar we hielden er rekening mee dat dit een meerjarenplan zou worden. Toch werd, vlak voor de realisatie van de eerste lijn, het plan om de tweede lijn ook meteen aan de verpakkingslijn te koppelen, goedgekeurd. Op die manier creëerden we een gemeenschappelijke inpakafdeling voor de twee processen, een wijziging die een aanzienlijke tijdswinst en kostenbesparing met zich meebrengt.

OVER DE SAMENWERKING

Marc: "De technische vergaderingen in aanloop van de opbouw zijn veelvuldig en intens. Er wordt niet ontzien om een bijkomende vergadering te beleggen of wat extra tekeningen uit te wisselen. We hebben ook gemerkt dat het project gegroeid is naarmate dat we erover spraken. Door nauw te overleggen kom je tot nieuwe inzichten en ontdek je extra mogelijkheden die de machine nog kunnen optimaliseren. Dat kan je enkel bekomen als je regelmatig samenkomt en de tijd neemt om erover te spreken.”

Tijdens de voorbereiding stelde Fraxinus vast dat de capaciteit van het verpakkingsgedeelte overgedimensioneerd zou zijn qua snelheid, en dat de tweede lijn – de spoellijn – hier perfect op zou kunnen geconnecteerd worden: dit brengt een aanzienlijke tijdswinst en kostenbesparing met zich mee.

MARC COTTENS

TWE MEULEBEKE

TWE Fraxinus

GEÏNSPIREERD VOOR
JOUW VERPAKKINGSLIJN?

Op zoek naar een efficiënte verpakkingsflow voor jouw producten? Wij wisselen graag van gedachten. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende kennismaking.

LET'S MEET!

SIMILAR
CASES

Reference 1

Reference 2

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu!